Zwartrijder slaat boa bloedneus tijdens buscontrole

Zwartrijder slaat boa bloedneus tijdens buscontrole

Geplaatst op 16 april 2024, om 09:30 uur

ARNHEM – Een man heeft recentelijk een boa-agent in haar gezicht geslagen in een bus in Arnhem. De man, die zonder geldig vervoersbewijs reisde, werd na het incident door de politie uit de bus gehaald. Hij is aangehouden voor mishandeling, zoals bevestigd door de politie aan Omroep Gelderland.

De video van het incident verscheen maandagochtend op Dumpert. Hierin is te zien dat de man werd aangehouden in de bus vanwege zwartrijden. Na zijn aanhouding probeert een van de boa’s hem te wijzen op zijn recht op juridische bijstand, maar zij wordt onderbroken door de man die haar luidkeels uitscheldt en een stoel beklimt. Het trio van boa’s probeert de man vast te houden om te voorkomen dat hij wegloopt. De man verzet zich hevig en duwt tegen de boa’s. Op dat moment wordt er hulp van de politie ingeroepen. Ondanks de weerstand van de man weten de boa’s hem vast te houden. De man dreigt opnieuw te slaan en doet dat ook, waarbij de boa gewond raakt.

Uiteindelijk wordt de bus tot stilstand gebracht op de Groen van Prinstererstraat, waar de politie de man met zijn handen op zijn rug uit de bus haalt bij de bushalte.