Autoschadebedrijf en sportschool verwoest door grote brand

Autoschadebedrijf en sportschool verwoest door grote brand

Geplaatst op 16 april 2024, om 22:44 uur

KERKDRIEL – Dinsdagavond brak er een zeer grote brand uit bij het autoschadebedrijf Jos van Veldhoven aan de Nijverheidsstraat in Kerkdriel. De vlammen sloegen metershoog uit het pand, vergezeld van een forse rookontwikkeling. De brand verspreidde zich ook naar een naastgelegen sportschool, die zwaar getroffen werd. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rook.

De brand, die rond 21:40 uur ’s avonds ontstond, werd pas iets voor 03:00 uur ’s nachts onder controle gebracht. Het gebouw herbergt niet alleen het autoschadebedrijf, maar ook andere bedrijven, waarvan de brandweer probeerde te voorkomen dat ze in vlammen opgingen. De schade aan het autoschadebedrijf lijkt aanzienlijk te zijn, en sportschool NC Fit is zwaar getroffen. De rookontwikkeling werd versterkt door brandende autobanden. Meer dan dertig brandweervoertuigen uit Gelderland-Zuid werden ingezet, bijgestaan door de brandweer uit Den Bosch met een ladderwagen. Na het sein brandmeester iets voor 03:00 uur bleef de brandweer nog een tijdje nablussen voordat de brand volledig was uitgedoofd, wat enkele uren later het geval was.

Vandaag zal de omvang van de schade worden geëvalueerd. Als gevolg van de brand zijn roetdeeltjes neergedaald in de omgeving van de Nijverheidsstraat in Kerkdriel. Omwonenden kunnen deze resten zelf opruimen en bij het restafval doen of van hun auto wassen, maar wordt aangeraden om daarna grondig hun handen te wassen of handschoenen te gebruiken.

Foto’s: Bart Meesters