Man (19) met gestolen auto gestopt op grens van België

Man (19) met gestolen auto gestopt op grens van België

Geplaatst op 16 april 2024, om 10:13 uur

BREDA – Een 19-jarige man uit Breda werd maandagnacht na een achtervolging door verschillende politie-eenheden op de grens met België aangehouden. Hij bestuurde een gestolen auto zonder geldig rijbewijs en negeerde aanvankelijk het stopteken van de politie.

De auto van de Bredanaar trok als eerste de aandacht van de agenten toen deze in Baarle-Nassau geparkeerd stond en als gestolen bleek geregistreerd te zijn. De man zat op dat moment al in de auto en besloot weg te rijden, wat leidde tot een achtervolging waarbij meerdere politievoertuigen betrokken waren.

De achtervolging eindigde toen de man de grens met België bereikte. Op dat moment dreigde hij in een fuik van de Belgische politie te rijden, waarna hij zijn vluchtpoging staakte. Nederlandse agenten, in contact met hun Belgische collega’s, slaagden erin de man klem te rijden en te arresteren. Hij zal in Nederland worden berecht voor zijn daden.

Foto: Instagram wijkagenten_breda_zuid_west