Twee gewonden door botsing binnenvaartschepen op de Waal

Twee gewonden door botsing binnenvaartschepen op de Waal

Geplaatst op 14 april 2024, om 14:30 uur

NIJMEGEN – Twee binnenvaartschepen zijn zaterdag op de Waal bij Nijmegen frontaal op elkaar gebotst. Het ongeluk, dat rond 15.15 uur plaatsvond, werd door omstanders gefilmd en leidde tot twee gewonden. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat meldde aan Omroep Gelderland dat ambulancepersoneel beide slachtoffers aan wal heeft behandeld; zij hoefden niet naar het ziekenhuis. De exacte oorzaak van de botsing is nog onbekend en wordt door de politie onderzocht.

De schepen, die enkel blikschade opliepen, konden na het incident hun weg vervolgen en zijn aangemeerd in Weurt zonder dat er lekkages waren. Het Nederlandse vrachtschip Initium, 105 meter lang, ligt momenteel bij Ochten, terwijl de 110 meter lange Duitse tanker Eiltank 72, die uit Duitsland kwam, nog steeds in de omgeving van Nijmegen is.