Politie krijgt opvallend telefoontje van man die opgesloten in het mortuarium ligt

Politie krijgt opvallend telefoontje van man die opgesloten in het mortuarium ligt

Geplaatst op 12 april 2024, om 17:05 uur

OOST NEDERLAND – Tijdens een nachtdienst bij de meldkamer van de politie Oost-Nederland kreeg een medewerkster een opmerkelijk telefoontje dat haar dienst in een heel ander licht zette. Een man belde met een erg zwakke en oude stem om te melden dat hij opgesloten zat. Verbaasd vroeg de vrouw of hij wist waar hij was. “Ja, er hangt hier namelijk een bordje. In het mortuarium,” antwoordde de man. De medewerkster dacht eerst dat ze te maken had met een mogelijk verward of dementerend persoon, of iemand in een ziekenhuis of instelling. “Die bellen wel vaker midden in de nacht dat ze weg willen,” merkte ze op. Dit antwoord bracht haar even van haar stuk. “Ik viel even stil,” herinnert de vrouw zich. De man meldde dat op het bordje van het mortuarium ook een adres stond vermeld. De vrouw controleerde de kaart en zag inderdaad dat het telefoontje vanaf die locatie met een vaste lijn kwam.

“In mijn hoofd probeerde ik snel een vraag te bedenken die ik aan deze meneer kon stellen, want ik kon natuurlijk niet vragen of hij uit een kist was gekomen,” vertelt de vrouw. “Meneer, weet u ook hoe u daar gekomen bent?” Op die vraag kwam niet meteen een antwoord. “Bent u in slaap gevallen misschien?” vroeg ze. “Ja,… nu u het zegt, ik was bij een vriend die is overleden om afscheid te nemen en ik denk dat ik in slaap ben gevallen!”

Hierop kon de vrouw weer opgelucht ademhalen. Vervolgens belde ze de nachtmedewerker van het mortuarium met het verzoek om zo snel mogelijk met de sleutel die kant op te gaan. “Ik heb veel vreemde meldingen gehad tijdens nachtdiensten, maar deze zal ik nooit vergeten.”

Foto: Instagram politie_oc_on