Politie bevestigd: lichaam in water is vermiste agent

Politie bevestigd: lichaam in water is vermiste agent

Geplaatst op 12 april 2024, om 10:10 uur

LEIDERDORP – De identiteit van de man wiens lichaam donderdagavond uit het water in Leiderdorp werd gehaald, is bevestigd als de vermiste Aart Nuis. Kanoërs ontdekten het lichaam in de Vadedoplas bij de Boomgaardlaan, en volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. De melding kwam binnen rond half acht ’s avonds, waarna zowel een traumahelikopter als reddingsdiensten snel ter plaatse waren en er onderzoek werd gedaan in een opgezette tent.

Vrijdagochtend bracht de politie, na overleg met de familie, naar buiten dat de lange zoektocht naar Aart, waarbij zelfs het Veteranen Search Team van tachtig man betrokken was, ten einde is. Er stonden zoekacties gepland bij De Kaag na eerdere zoektochten in Zoetermeer en lokale wijken en bossen.

Aart Nuis (38) verdween op 24 maart na een tankstationbezoek aan de Persant Snoepweg, tegenover het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Kort na zijn verdwijning publiceerde zijn familie een persbericht: “Met groot verdriet heeft de familie kennisgenomen van Aart’s overlijden. Wij zijn iedereen dankbaar voor hun inspanningen en medeleven gedurende deze moeilijke periode en verzoeken om privacy om dit verlies te verwerken.”

Foto’s AS Media