Hond overleden bij woningbrand, twee gewonden naar ziekenhuis

Hond overleden bij woningbrand, twee gewonden naar ziekenhuis

Geplaatst op 11 april 2024, om 20:59 uur

HAARLEM – Tijdens een woningbrand op donderdagmiddag aan de P.C. Boutensstraat in Haarlem zijn twee mensen gewond geraakt en een hond heeft het leven gelaten.

Een persoon moest door de politie van een balkon gered worden, terwijl een ander behandeld werd voor het inademen van rook, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Ondanks dat de brand klein was en snel onder controle werd gebracht, had deze ernstige gevolgen, vooral voor een hond die te veel rook had ingeademd. Pogingen van de brandweer om het dier te reanimeren en van zuurstof te voorzien, mochten niet baten; het hondje is gestorven.