Verdachte van dodelijk steekincident niet langer vast

Verdachte van dodelijk steekincident niet langer vast

Geplaatst op 10 april 2024, om 21:05 uur

TILBURG – De verdachte van het steekincident waarbij zondagnacht een 41-jarige man dodelijk gewond raakte, zit niet langer vast. Ze is nog wel verdachte in de zaak, maar kan het onderzoek in vrijheid wachten.

In de nacht van zaterdag op zondag krijgt de politie tegen 01.20 uur een melding dat er een gewonde man bloedend in de Zuid-Oosterstraat in Tilburg ligt. Al snel wordt duidelijk dat dit slachtoffer mogelijk zwaargewond is geraakt door een messteek. De man wordt direct gereanimeerd, maar na enige tijd blijkt dat het slachtoffer (41) is overleden.

Gedurende de reanimatie komt er een tweede melding binnen van nog een gewond persoon. Op de hoek van de Zuid-Oosterstraat en de Tulpstraat wordt dan een vrouw aangetroffen. Dat is nog geen honderd meter van het eerste slachtoffer. Ook zij heeft snij- en steekwonden. De vrouw is enigszins aanspreekbaar en wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat de toedracht van de gehele situatie op dat moment nog onduidelijk is, wordt die vrouw aangehouden. De politie is een onderzoek gestart naar wat er zich deze nacht in de Zuid-Oosterstraat heeft afgespeeld. De vrouw hoorde 10 april, nadat ze was voorgeleid aan de rechter-commissaris, dat ze dit onderzoek in vrijheid af mag wachten. Er is geen reden om haar nog langer vast te houden. Ze is nog wel verdachte.

Foto’s: Toby de Kort