Onderzoek na explosie en bekladding

Onderzoek na explosie en bekladding

Geplaatst op 10 april 2024, om 11:47 uur

AMSTERDAM – De politie is een onderzoek gestart naar een explosie en bekladding aan de Louis Couperusstraat in Amsterdam-West. Woensdagochtend wordt de schade na een vermoedelijke explosie ontdekt door voorbijgangers. Naast de schade is het pand beklad met een euroteken en een klok.

Rond 9.00 uur bellen voorbijgangers direct de politie nadat ze de schade en bekladding ontdekken. De politie komt direct ter plaatse en zet de omgeving af voor onderzoek. Getuigen verklaren een knal te hebben gehoord rond 2.30 uur. De recherche doet onderzoek naar de toedracht en of de bekladding en explosie verband met elkaar houden.

Ook twee personenwagens die een huizenblok verder in de Herman Robbersstraat stonden geparkeerd zijn beide doelwit geworden van een explosie. Op beide voertuigen, van dezelfde familie maar niet naast elkaar geparkeerd, is een explosief op het raam van de auto afgegaan. De Forensische Opsporing van de politie heeft onderzoek gedaan en sporen veilig gesteld.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen