Professionele hennepkwekerij ontdekt in bedrijfspand

Professionele hennepkwekerij ontdekt in bedrijfspand

Geplaatst op 9 april 2024, om 17:37 uur

SOEST – Dinsdag heeft de politie dankzij een anonieme tip een professionele hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de Industrieweg in Soest.

De tip betrof een verdachte geur rond het pand, wat leidde tot een gezamenlijke inspectie van de politie en de gemeente. In een ruimte binnen het pand werd een volledig operationele hennepkwekerij aangetroffen, met naar schatting zo’n 1000 planten en ongeveer 2000 stekjes. Daarnaast vond de politie verschillende apparaten en materialen die wijzen op professionele kweekactiviteiten. De kwekerij wordt momenteel ontmanteld en alle aangetroffen planten en apparatuur zullen worden vernietigd.

Het illegaal aftappen van stroom voor de kwekerij is vastgesteld. De energieleverancier heeft hiervan aangifte gedaan en heeft het pand afgesloten van stroom. Dit soort stroomdiefstal vormt vaak een risico voor de omgeving, aangezien het kan leiden tot kortsluiting of oververhitting met brandgevaar tot gevolg. Daarom is het belangrijk verdachte situaties te melden. De politie is bezig met verder onderzoek naar de kwekerij, maar heeft nog niemand gearresteerd.

De gemeente zal bestuurlijke maatregelen onderzoeken en overwegen om op te leggen naar aanleiding van deze situatie.

Foto: Ter Illusie