Doorbraak in cold case Tonny ter Horst: vermoedelijke schutter aangehouden

Doorbraak in cold case Tonny ter Horst: vermoedelijke schutter aangehouden

Geplaatst op 9 april 2024, om 10:45 uur

DOETINCHEM – Het onderzoeksteam dat de dood van Tonny ter Horst onderzoekt, heeft dinsdagochtend 9 april een man aangehouden. Het gaat om 50-jarige man uit Doetinchem, die ervan wordt verdacht Tonny op 9 oktober 2000 dood te hebben geschoten. Tonny werd in Terborg doodgeschoten, toen hij twee mannen tegen het lijf liep die vluchtten na een mislukte overval.

De aangehouden verdachte zit in beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat. Om die reden deelt de politie geen verdere informatie. Het onderzoek naar de tweede man die bij de dood van Tonny betrokken was, gaat door.

Zaak heropend
Maandag 18 maart maakte het onderzoeksteam bekend dat de zaak heropend werd nadat nieuwe informatie binnen was gekomen. Op basis van de nieuwe informatie had het onderzoeksteam aanwijzingen dat er meer mensen iets moesten weten over wie er betrokken waren bij de dood van Tonny. Door de zaak weer onder de aandacht te brengen, hoopte het onderzoeksteam dat mensen na 23 jaar alsnog zouden gaan praten.

Om de zaak onder de aandacht te krijgen, werd op 19 maart het Mobiel Media Lab (MML) in Terborg – de woonplaats van Tonny – en Doetinchem ingezet. Ook maakte Opsporing Verzocht een uitgebreid item over de cold case. Speciaal voor deze zaak maakte het programma een live-uitzending vanuit Terborg.