Politieauto crasht tijdens achtervolging, agenten gewond

Politieauto crasht tijdens achtervolging, agenten gewond

Geplaatst op 8 april 2024, om 07:28 uur

BERGEIJK – Een politieauto is vannacht rond 02.00 uur gecrasht tegen een boom na een korte achtervolging op de Borkelsedijk in Bergeijk.

Hierbij zijn twee agenten gewond geraakt. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd met onbekende verwondingen. De politie was enkele honderden meters van het ongeval bezig met de afhandeling van een schietincident bij de visvijvers aldaar.

Toen er op de Borkelsedijk een personenauto met verlichting stil bleef staan wekte dat de nieuwsgierigheid van de politie bij de visvijvers. Een politieauto ging polshoogte nemen en reed die kant op. De personenauto reed daarop weg richting Bergeijk. Tijdens de korte achtervolging over de Borkelsedijk raakte het dienstvoertuig enkele diepe kuilen in het zandpad. Bij de tweede grote kuil verloor de agent de macht over het stuur en klapte tegen een boom.

De brandweer en politie bij het schietincident haastten zich naar het ongeval om eerste hulp te verlenen. Twee ambulances kwamen ter plaatse om de slachtoffers verder te verzorgen en vervoeren. Het autowrak is versleept.

Foto’s: Rico Vogels