Vermiste man (46) na grote zoekactie aangetroffen

Vermiste man (46) na grote zoekactie aangetroffen

Geplaatst op 6 april 2024, om 08:30 uur

PUTTEN –  Sinds vrijdagmiddag was de politie op zoek naar een man (46), vermist vanuit Putten. Ze maakten zich zorgen over zijn gezondheid. Nadat ze zelf al enkele uren hadden gezocht met voertuigen en een helikopter en een burgernetmelding niet tot resultaat leidde werd er groot opgeschaald.

Het Veteranen Search Team werd ingeschakeld. Dit uit vrijwilligers bestaande team wordt alleen ingezet bij urgente vermissingen. Het zoekteam van 70 personen verzamelde zich vrijdagavond rond half tien in Koudhoorn bij een parkeerplaats langs de Arnhemse Karweg. In verschillende groepen gingen ze met zaklampen en stokken het bos in. Op de parkeerplaats werd een grote bus gebruikt als commando centrum vanwaar uit de actie werd gecoördineerd. Ook kwam er een groep van de Stichting Inzet reddingshonden Nederland (SIN) ter plaatse om mee te helpen zoeken.

Rond 01.00 uur kwam er nieuwe informatie bij de politie binnen waar de persoon zich kon bevinden. Opnieuw kwam er een politiehelikopter boven het gebied vliegen om enkele zoekslagen te maken. Vervolgens werden verschillende teams van VST met een busje naar de bewuste locatie gebracht om middels een cordon verder te zoeken. Iets voor 01.30 uur werd de vermiste persoon aangetroffen. Een ambulance kwam ter plaatse om de man te controleren.

Rond 1.45 uur gingen de teams weer naar de verzamelplek. Na kort nagepraat te hebben gingen ze met een goed gevoel huiswaarts. In totaal hebben ongeveer 100 personen meegedaan met de zoekactie.

Foto’s: Tim van Donkersgoed / Persbureau Heitink