Weer een gijzeling in Ede, drie verdachten aangehouden

Weer een gijzeling in Ede, drie verdachten aangehouden

Geplaatst op 5 april 2024, om 11:51 uur

EDE – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van korte wederrechtelijke vrijheidsberoving van een 54-jarige man uit Veenendaal en een 25-jarige man uit Ede.

De slachtoffers werden vastgehouden in een woning aan de Opaalstraat en bedreigd met een vuurwapen. De verdachten eisten geld. Eén van de slachtoffers werd vrijgelaten en belde 112. De politie heeft kort daarna met diverse diensten, waaronder de Dienst Speciale Interventies (DSI), een einde weten te maken aan de dreigende situatie. Bij de woning zijn twee mannen en een vrouw aangehouden. Het gaat om de bewoner van de woning, een 24-jarige vrouw uit Ede en een 39-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Het andere slachtoffer werd in de woning aangetroffen. Hij raakte gewond en is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

Onderzoek
De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat de achtergrond van dit incident is. Daarvoor is onder andere een auto doorzocht. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen.

Foto’s: Persbureau Heitink