Verdachten in onderzoek zedenmisdrijf Helmond opnieuw aangehouden

Verdachten in onderzoek zedenmisdrijf Helmond opnieuw aangehouden

Geplaatst op 5 april 2024, om 16:27 uur

HELMOND – De politie heeft twee verdachten (18 en 16 jaar) van een zedenmisdrijf in het Burgemeester Geukerspark in Helmond opnieuw aangehouden. Een van hen werd vandaag vrijgelaten. Het zedenmisdrijf werd gepleegd op 16 december 2023. Slachtoffer was een 32-jarige vrouw.

De twee verdachten werden in december ook al aangehouden in het onderzoek en na verhoor in vrijheid gesteld. Ze kwamen onlangs opnieuw als verdachte in beeld, onder meer door aanvullend sporenonderzoek. Afgelopen dinsdag werden ze aangehouden in Rotterdam en Helmond. De 16-jarige jongen is inmiddels weer vrijgelaten. De 18-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij het zedenmisdrijf en is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij 14 dagen langer wordt vastgehouden.

Onderzoek gaat verder
In maart werden nog eens vier verdachten aangehouden. Drie daarvan zitten nog altijd vast. In totaal zitten er nu vier verdachten vast in de zaak. Het onderzoek gaat intussen verder en nieuwe aanhoudingen zijn niet uitgesloten.