Supermarktmedewerker spot pinpasdief, man beroofde vrouw (76) in zorginstelling

Supermarktmedewerker spot pinpasdief, man beroofde vrouw (76) in zorginstelling

Geplaatst op 4 april 2024, om 21:48 uur

DEN BURG – De politie heeft een 44-jarige man aangehouden voor de pinpas diefstal van een 76-jarige bewoonster van een zorglocatie in Den Burg. De verdachte werd snel opgepakt omdat hij herkend werd op camerabeelden na meerdere transactiepogingen.

De verdachte is tussen zondag 24 maart en dinsdag 26 maart de zorglocatie in Den Burg ingeslopen waarbij hij de portemonnee met pinpas heeft gestolen. Woensdag 27 maart is de lege portemonnee teruggevonden waarna aangifte is gedaan. Op dat moment waren er al twee transacties gedaan van 200 euro en 500 euro in twee verschillende supermarkten. De politie heeft camerabeelden opgevraagd en de verdachte werd direct herkend toen hij nog een poging deed tot transactie in de supermarkt.

De politie is ingeschakeld door de supermarktmedewerker en in overleg met officier van Justitie is de verdachte aangehouden voor de diefstallen en is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris.