89-jarige vrouw beroofd van pinpas en sierraden

89-jarige vrouw beroofd van pinpas en sierraden

Geplaatst op 4 april 2024, om 15:40 uur

BAARN – Op dinsdag 27 februari wordt een 89-jarige vrouw gebeld. Zonder dat ze het weet wordt ze opgelicht. De koerier weet zelfs de sieraden die het slachtoffer om had, mee te nemen.

Rond 16:30 uur gaat de telefoon. Er zouden vreemde transacties gebeuren met de rekening van het slachtoffer. Als het slachtoffer de naam, waarmee de manspersoon zich telefonisch voorstelde, nakijkt op het internet ziet ze dat het om een officier van justitie gaat. Daarom vertrouwt de vrouw de situatie.

Even later, rond 18:45 uur, staat een koerier voor de deur van het slachtoffer. Die noemt een code op die het slachtoffer eerder die dag telefonisch had doorgekregen. Dit zou een dubbele check zijn geweest, zodat ze nog zekerder kon zijn dat het niet om fraude zou gaan. De vrouw geeft haar pinpas af aan de koerier en de pincode had ze al eerder telefonisch afgeven. Helaas blijft het hier niet bij.

De koerier vraagt namelijk ook of er nog kostbare sieraden in huis liggen. De vrouw antwoordt dat dat niet het geval is, maar dat ze alleen de sieraden heeft die ze op dat moment draagt. Alle sieraden doet de vrouw af en geeft het mee aan de koerier. Die maakt er nog even foto’s van en neemt ze daarna mee. Wel zou hij de sieraden nog komen terugbrengen. Als dit niet gebeurd, belt het slachtoffer de politie en komt ze erachter dat haar vertrouwen misbruikt is, dat €500 euro gepind is met haar pas én dat ze al haar sieraden kwijt is.

De politie komt graag te weten wie de persoon op beelden is. Herkent u hem? Weet u waar hij woont of heeft u andere informatie? Deel die dan gratis via 0800-7000, online via meldmisdaadanoniem of bel gratis met de politie via 0800-6070.