Twee verdachten door RFT aangehouden op verdenking drugshandel en witwassen

Twee verdachten door RFT aangehouden op verdenking drugshandel en witwassen

Geplaatst op 2 april 2024, om 13:08 uur

BARENDRECHT – Dinsdag heeft het Regionaal Financieel Team (RFT), een gezamenlijk initiatief van de politie, de FIOD en het Openbaar Ministerie, twee mannen van 60 en 42 jaar oud uit Pijnacker en Waddinxveen gearresteerd op verdenking van grootschalige drugshandel en witwassen.

Tijdens doorzoekingen in een bedrijfspand in Barendrecht en de woningen van de verdachten zijn diverse zaken in beslag genomen, waaronder administratie en verschillende gegevensdragers. Naar aanleiding van anonieme tips kwam naar voren dat de verdachten zich mogelijk bezighielden met de handel in verdovende middelen en witwassen, vermoedelijk op grote schaal en gedurende een langere periode. Hierop heeft het RFT een uitgebreid onderzoek ingesteld. Beide mannen zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Hierdoor kunnen op dit moment geen verdere details worden vrijgegeven. Het onderzoek onder leiding van een officier van justitie gaat onverminderd voort.

Het Regionaal Financieel Team is een samenwerkingsverband tussen de politie, FIOD en het Openbaar Ministerie, en maakt deel uit van het Versterkingsplan RIEC, dat tot doel heeft om de gezamenlijke aanpak van criminaliteit in Rotterdam te versterken. De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, aangezien het van cruciaal belang is voor de effectieve bestrijding van diverse vormen van ernstige criminaliteit. Het verhullen van de illegale herkomst van opbrengsten uit misdrijven stelt daders in staat om buiten het bereik van opsporingsinstanties te blijven en ongestoord te profiteren van hun verkregen vermogen.