Drie schepen betrokken bij aanvaring op de Waal, ook spoorbrug geraakt

Drie schepen betrokken bij aanvaring op de Waal, ook spoorbrug geraakt

Geplaatst op 1 april 2024, om 08:24 uur

ZALTBOMMEL – Op de rivier de Waal bij Zaltbommel heeft in de nacht van zondag op maandag een aanvaring plaats gevonden.

Het incident vond rond kwart voor één plaats op de Waal tussen Zaltbommel en Waardenburg. Volgens een officier van dienst van de brandweer zouden bij de aanvaring drie schepen betrokken zijn geweest. Ook zou de spoorbrug over de Waal geraakt zijn door een van de schepen.

Na de aanvaring lagen zeker twee van de drie schepen bij de overnachtingshaven van Haaften. De brandweer en politie kwamen na de aanvaring ter plaatse. Brandweerlieden hebben de schepen geïnspecteerd. Een boot van de brandweer heeft de brug gecontroleerd.

Over schade aan de schepen of spoorbrug is nu nog niks bekend.

Foto’s: Bart Meesters