Vijf kinderen aangehouden voor verstoren de kermispret

Vijf kinderen aangehouden voor verstoren de kermispret

Geplaatst op 31 maart 2024, om 10:32 uur

HANSWEERT – De politie arresteerde zaterdagavond 30 maart vijf jongens in de omgeving van de kermis, rondom de Leklaan, vanwege verstoring van de openbare orde.

Een groep jongeren, vermoedelijk rond de 30 personen, verstoorde de openbare orde op de kermis. Zo gooiden jongeren glaswerk naar handhavers. Ook gooiden ze vuurwerk. Agenten vorderden dat de groep het terrein moest verlaten. Vijf jongeren werden aangehouden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Het is verboden op een openbare plaats deel te nemen aan een samenscholing, onnodig op te dringen, te vechten of door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot ongeregeldheden.

Het gaat om 5 jongeren uit Hansweert (13), Kruiningen (17) en drie 15-jarige jongens uit Kapelle resp. Yerseke en Schore.