Politie neemt auto’s Extinction Rebellion in beslag, blokkade-actie niet gelukt

Politie neemt auto’s Extinction Rebellion in beslag, blokkade-actie niet gelukt

Geplaatst op 30 maart 2024, om 15:25 uur

AMSTERDAM – Pogingen van Extinction Rebellion om de A10 te blokkeren zijn mislukt. De groep had het plan opgevat om de snelweg om 12.00 uur voor de derde maal te bezetten, echter zonder succes. Voertuigen van de demonstranten, bedoeld om de snelweg eerder te blokkeren en zo een veilige entree voor de activisten op de drukke ringweg te creëren, zijn door de politie weggetakeld, aldus een verklaring van een politiewoordvoerder aan AT5. Extinction Rebellion heeft via Telegram aangekondigd dat de actie wegens ‘onvoorziene omstandigheden’ niet is doorgegaan.

Een video toont hoe drie bergingsvoertuigen van de politie voorbij de activisten rijden met de vijf auto’s die bedoeld waren om de snelweg bij een eerdere afslag te blokkeren. Een politiewoordvoerder bevestigt dat het de voertuigen van de milieuactivisten betreft.

Een verslaggever van AT5 meldt dat de meeste activisten zich verplaatsten naar een toegewezen demonstratiegebied nabij het voormalige hoofdkantoor van de ING, nadat hun plan was verijdeld. Extinction Rebellion gaf via Telegram te kennen dat het ‘door onvoorziene omstandigheden’ niet gelukt is om de A10 te blokkeren, en suggereerde aan de demonstranten om de actie voor die dag te staken en iets te ondernemen wat hen gelukkig maakt.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen