FOTOSERIE EN VIDEO: Gijzeling in café

FOTOSERIE EN VIDEO: Gijzeling in café

Geplaatst op 30 maart 2024, om 17:10 uur

EDE – Zaterdagochtend heeft er een gijzeling plaatsgevonden in een café in Ede. In Café Petticoat, gelegen aan de Nieuwe Stationsstraat in het hart van de stad werden 4 mensen gegijzeld. Het personeel van het café werd urenlang gegijzeld, waardoor de nacht werd doordrenkt met angst en onzekerheid. Met opluchting kon aan het begin van de zaterdagmiddag gemeld worden dat alle vier de gegijzelde slachtoffers veilig waren.

De ontknoping begon met de bevrijding van drie personeelsleden, die huilend met hun handen omhoog werden opgevangen door de politie. Een uur later werd ook de laatste gijzelaar vrijgelaten, waardoor alle medewerkers ongedeerd, zij het ernstig geschrokken, uit deze beproeving kwamen. De verdachte werd spoedig daarna gearresteerd en geboeid, en bij onderzoek bleek dat de rugzak van de dader geen explosieven bevatte. Hierdoor konden geëvacueerde omwonenden veilig terugkeren naar hun huizen.

Op beelden was een grote aanwezigheid van politie te zien rondom het Museumplein in Ede, waar meerdere afzettingen werden geplaatst. Verschillende gespecialiseerde politiediensten, waaronder een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI), werden ingezet om het centrum van de Gelderse gemeente te beveiligen.

Demissionair premier Rutte heeft zijn steun betuigd aan alle betrokkenen en wenst hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Foto´s: Emergency Response Photographer / Persbureau Heitink