Man aangehouden na melding verdacht pakketje

Man aangehouden na melding verdacht pakketje

Geplaatst op 28 maart 2024, om 18:40 uur

AMSTELVEEN  – De politie heeft donderdagmiddag in Amstelveen een verdachte aangehouden na een melding dat de man een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Rond 13.00 kwam de melding binnen dat er op Schiphol iemand met een verdacht pakketje, mogelijk een explosief, in een Connexxion-bus zou zijn gestapt. Op basis van de aard van de melding en melder werd er direct opgeschaald en vanuit de meldkamer verschillende politie-eenheden gealarmeerd en aangestuurd. Onder andere de politiehelikopter hield continue zicht op de bus. Na contact met de betreffende buschauffeur is de bus op de bushalte aan Meander in Amstelveen stilgezet. Agenten zetten de omgeving rond de bus daarna breed af.

Er was een signalement van de verdachte bekend. Op basis van dit signalement kon de verdachte in de bus worden gelokaliseerd. De inzittenden zijn vervolgens uit de bus gepraat en bij het verlaten van de bus is de verdachte aangehouden door het arrestatieteam. Nadat alle inzittenden de bus hadden verlaten, onderzochten specialistische eenheden de bus en troffen daarbij het verdachte pakketje aan. Het bleek niet om een explosief te gaan.

De aangehouden man, 67 jaar uit Den Haag, blijft verdachte in de zaak en zal worden verhoord.