Inval bij bedrijf, vermoedelijk handel in groeimiddelen bedoelt voor hennepteelt

Inval bij bedrijf, vermoedelijk handel in groeimiddelen bedoelt voor hennepteelt

Geplaatst op 28 maart 2024, om 16:33 uur

HUISSEN – Bij inval in bedrijfspand Huissen zijn meerdere groeimiddelen voor hennepteelt in beslag genomen

Tijdens een inval bij het bedrijfspand zijn aanzienlijke hoeveelheden groeimiddelen voor hennepteelt in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat betrokkenen bij dit bedrijf willens en wetens deze middelen verstrekten voor illegale doeleinden. Het lopende onderzoek maakt gebruik van in beslag genomen administratie en gegevensdragers.

De politie ontdekte het bedrijf tijdens reguliere controles op het bedrijventerrein en door meldingen via Meld Misdaad Anoniem (MMA). Deze aanwijzingen leidden tot een grondig onderzoek dat resulteerde in een inval op maandag, niet alleen bij het bedrijfspand in Huissen maar ook bij een woning in Arnhem. Het onderzoek onthulde dat gedurende een langere periode kweekbenodigdheden voor professionele hennepteelt werden verkocht vanuit het bedrijfspand.

Bij de inval is een 57-jarige Arnhemmer gearresteerd. De kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en vernietigd, terwijl de administratie en gegevensdragers verder worden onderzocht. Daarnaast is meer dan €8000 in contanten in beslag genomen, samen met een auto. De verdachte is de volgende dag vrijgelaten maar blijft een verdachte in het lopende onderzoek.

Foto: Politie