Dode man in Amstel slachtoffer van misdrijf

Dode man in Amstel slachtoffer van misdrijf

Geplaatst op 27 maart 2024, om 11:29 uur

AMSTERDAM – Op 22 maart werd een overleden persoon aangetroffen in het water van de Amstel. Het blijkt te gaan om een man (55 jaar) die door een misdrijf om het leven gekomen is. De politie is een groot rechercheonderzoek gestart om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dood van de man.

Het stoffelijk overschot werd na een melding omstreeks 09:45 uur aangetroffen ter hoogte van de brug bij de Sarphatistraat. Uit onderzoek is gebleken dat de man om het leven is gekomen door een misdrijf. De politie is daarom een uitgebreid en grootschalig opsporingsonderzoek gestart. Binnen dat onderzoek is inmiddels duidelijk geworden wat de identiteit van de man is. Het gaat om een man met de Spaanse nationaliteit.

De politie is bezig om via de Spaanse autoriteiten zijn familie te achterhalen.