Onderzoek naar vermiste Duncan Zwakke afgerond, zoektocht gaat verder

Onderzoek naar vermiste Duncan Zwakke afgerond, zoektocht gaat verder

Geplaatst op 26 maart 2024, om 10:24 uur

ZUTPHEN – Afgelopen week heeft er een aantal dagen onderzoek plaatsgevonden in een locatie aan de Nieuwstad in Zutphen in verband met de vermissing van Duncan Zwakke. De politie hoopt met dit onderzoek nieuwe sporen te vinden door gebruik te maken van geavanceerde middelen en technieken. Het onderzoek op de Nieuwstad is nu afgerond en wordt voortgezet. Eerder werd er al met een sonarboot in de IJssel bij Zutphen gezocht naar mogelijke aanwijzingen die kunnen helpen bij het vinden van Duncan.

Duncan werd voor het laatst gezien op dinsdag 17 oktober 1989 in het centrum van Zutphen, toen hij 31 jaar oud was.

Het lichaam van Duncan is nooit gevonden sinds zijn plotselinge verdwijning. Voor zijn familie en vrienden blijft dit, zelfs na vele jaren, een aangrijpende en zware situatie. Daarom blijft elke tip, ook na zoveel tijd, van onschatbare waarde en welkom. Er is destijds een beloning uitgeloofd voor de gouden tip, maar tot op heden is deze beloning van 15.000 euro niet uitgekeerd.

De vermissing van Duncan Zwakke valt onder de categorie cold cases, waarbij het gaat om onopgeloste ernstige misdrijven waarop een gevangenisstraf staat van minstens twaalf jaar. Meestal betreffen deze zaken situaties waarin mensen om het leven zijn gekomen.