IJzel zorgt voor gladheid op snelweg: ongeval met 16 voertuigen

IJzel zorgt voor gladheid op snelweg: ongeval met 16 voertuigen

Geplaatst op 24 maart 2024, om 07:54 uur

NIEUW-VENNEP – Vroeg in de ochtend op zondag, om ongeveer 06:00 uur, heeft zich een ernstig verkeersongeval voorgedaan op de A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep, met maar liefst 16 voertuigen die erbij betrokken zijn geraakt.

Het incident vond plaats op het traject tussen de afslagen Hoofddorp-Zuid en Nieuw-Vennep, in zuidelijke richting. Op dit deel van de snelweg werd de situatie bemoeilijkt door plaatselijke gladheid. Hulpdiensten, waaronder de brandweer en verscheidene ambulancediensten, zijn snel ter plaatse gekomen.

Door ijzel was het wegdek verraderlijk glad geworden. Het ongeval gebeurde nog voor het aanbreken van de dag, in de duisternis. De precieze toedracht waardoor zoveel voertuigen betrokken raakten bij het ongeval is op dit moment nog onbekend. Momenteel is er één rijstrook beschikbaar voor verkeer.