Ex-werknemer wordt na een wilde achtervolging aangehouden voor bedreiging en diefstal

Ex-werknemer wordt na een wilde achtervolging aangehouden voor bedreiging en diefstal

Geplaatst op 23 maart 2024, om 11:35 uur

BREDA – Een 56-jarige ondernemer werd vrijdagmiddag bedreigd en bestolen door een ex-werknemer (36). Toen de gewaarschuwde politie hem daarvoor wilde aanhouden ging hij er in zijn auto vandoor. Er volgde een wilde achtervolging voordat de man werd aangehouden.

Rond 15.30 uur rijdt de aangever het terrein van zijn bedrijf in Breda op. Hij ziet dan dat een ex-werknemer hem op staat te wachten. Deze man (36) werd in januari ontslagen en had al eerder verhaal gehaald bij de aangever en hem daarbij bedreigd. Ook nu komt hij weer dreigend op zijn voormalige baas af. Er ontstaat een woordenwisseling waarbij de verdachte op enig moment de tas van de aangever uit diens auto te weet pakken. In die tas zit onder meer een laptop en de portemonnee van de man. Als de verdachte met de tas wegrijdt belt de melder 112 en zet hij de achtervolging in.

Een gewaarschuwde politieagent krijgt op de Zevenbergseweg in Klundert het tweetal in het oog en neemt de achtervolging over. Hij geeft de verdachte een stopteken, maar de man is niet van plan daaraan te voldoen. Hij geeft gas en er volgt een wilde achtervolging waarbij de verdachte meermaals tegen het verkeer in rijdt. Uiteindelijk stopt hij op de Blauwe Hoef in Klundert, maar ook nu wil hij er te voet weer vandoor gaan. Pas als de agent met zijn stroomstootwapen dreigt geeft de verdachte zich gewonnen. Hij is aangehouden en in de cel gezet.