Aanhoudingen na incidenten met Britse militairen in Rotterdam

Aanhoudingen na incidenten met Britse militairen in Rotterdam

Geplaatst op 21 maart 2024, om 16:05 uur

ROTTERDAM – De Koninklijke Marechaussee heeft in nauwe samenwerking met de politie en de Britse Royal Navy Police drie Britse militairen aangehouden na verschillende incidenten in het centrum van Rotterdam. De incidenten vonden plaats in de nacht van maandag op dinsdag en op woensdagavond.

In de nacht van maandag op dinsdag escaleerde een confrontatie met de politie. Een van de militairen moest met een taser worden overmeesterd. Na deze actie werd hij aangehouden voor de mishandeling van een agent. Een tweede militair werd aangehouden voor openbare dronkenschap en het bezit van een gebruikershoeveelheid vermoedelijke harddrugs.

Een derde incident op woensdagavond leidde tot de aanhouding van nog een Britse militair voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

De aangehouden militairen zijn onderdeel van de bemanning van een Brits schip dat momenteel in de Rotterdamse haven ligt. De Marechaussee zal ook komend weekend extra patrouilles uitvoeren samen met de politie en de Royal Navy Police.