Vissers halen dode puppy’s met baksteen om nek uit water

Vissers halen dode puppy’s met baksteen om nek uit water

Geplaatst op 20 maart 2024, om 13:39 uur

DEN BOSCH – Aan de oevers van de Maas bij Den Bosch stuitten twee vissers op dinsdag op een gruwelijke vondst. In het water bij de Veerweg haalden zij twee levenloze puppy’s naar boven.

De jonge honden, rottweilers van ongeveer tien weken oud, hadden een touw om hun nek dat verbonden was met een baksteen. De Dierenambulance van Den Bosch, die de trieste ontdekking deed, heeft de puppy’s naar een veterinair forensisch instituut in Purmerend gebracht voor nader onderzoek. “Een dag als deze is een nachtmerrie voor ons bij de Dierenambulance. Pure horror,” aldus een bericht van de organisatie op Facebook.

De identiteit van degene die de dieren in de rivier achterliet, is nog onbekend. De dierenpolitie heeft de zaak in onderzoek. Informatie over de puppy’s of mogelijke verdachten kan worden doorgegeven aan de betreffende autoriteiten.