Treinverkeer stil gelegd door verdacht pakketje

Treinverkeer stil gelegd door verdacht pakketje

Geplaatst op 20 maart 2024, om 16:36 uur

ALKMAAR – Bij een pand aan de Van der Kaaijstraat in Alkmaar is vanmiddag een verdacht pakketje achtergelaten. Het vermoeden bestond dat er explosieven inzaten. Daarop is de EOD ingeschakeld die het pakketje veiliggesteld hebben. De persoon die het pakket had achtergelaten is aangehouden.

Het pakketje zou rond 12.30 uur zijn achtergelaten bij een verenigingsgebouw van de NS, waar ook wel feestjes gegeven worden: Spoorweg Ontspanning Vereniging Alkmaar.

Een getuige die in de buurt werkt verklaart aan NH dat zij en haar collega’s niet de straat uit mochten en het advies kregen binnen te blijven. Onze verslagever ziet veel hulpdiensten in de straat. De straat, maar ook de Hoeverkade, is nog altijd afgesloten. De bommelding trekt ook veel bekijks.

De aangehouden verdachte vertoonde volgens de politie onbegrepen verdrag. Meer is over hem of haar niet bekend.

Geen treinen

Tussen Alkmaar en Uitgeest rijden ‘door inzet van de politie’ geen treinen, meldt de NS op X. Op het traject worden bussen ingezet. Naar verwachting wordt het treinverkeer rond 17.30 uur weer opgestart.

Foto’s : Mizzle Media / Michel van Bergen