Meerdere brandstichtingen in Burgh-Haamstede, politie zoekt dader

Meerdere brandstichtingen in Burgh-Haamstede, politie zoekt dader

Geplaatst op 20 maart 2024, om 15:05 uur

BURGH-HAAMSTEDE – De laatste weken zijn er in Burgh-Haamstede meerdere brandjes gesticht. Een aantal van deze branden heeft tot behoorlijke schade en gevaarlijke situaties geleid. De politie is een onderzoek naar de dader(s) gestart en roept getuigen op zich te melden.

Maar liefst drie brandjes werden zondagavond 10 maart door omstanders geblust op de Molenweg. Dit gebeurde even na 18.00 uur. Er werd onder andere onder een bankje brandgesticht. Omstanders wisten de kleine brandjes snel uit te trappen of met zand te doven. Vier dagen later, op donderdag 14 maart, was het weer raak. Dit keer in de Zandstraat. In de middag stond hier een natuurhaag en een stuk gras in brand, aan het einde van de middag nog een schutting van een woning. De brandweer kreeg het vuur gelukkig snel onder controle, maar er ontstond toch flinke schade. Hiernaast is er vanwege het natuurgebied snel kans op uitbereiding. Er werden lege flessen terpentine en wasbenzine gevonden, die vermoedelijk door de dader(s) zijn gebruikt.

Eerder dit jaar, op donderdagavond 25 januari, moest een openbaar toilet aan de Noordstraat het ontgelden. Daar werden meerdere toiletrollen in brand gestoken, waardoor er ook flinke rookontwikkeling ontstond. Ook hier grepen omstanders gelukkig snel in, waardoor de schade beperkt bleef. Een mogelijk verband tussen alle brandstichtingen wordt onderzocht. De politie heeft uw hulp nodig in de zoektocht naar de dader(s).