Vrachtwagens blijven zich klemrijden onder viaduct

Vrachtwagens blijven zich klemrijden onder viaduct

Geplaatst op 19 maart 2024, om 13:15 uur

WAALWIJK – Dinsdagochtend heeft opnieuw een vrachtwagenchauffeur zijn vrachtwagen tegen de onderkant van het viaduct over de Hertog Janstraat in Waalwijk gereden. Een onderzoek wordt ingesteld om de oorzaak van het incident te achterhalen. Het viaduct staat al bekend om zijn problemen onder vrachtwagenchauffeurs, die het vaak bestempelen als een “horrorviaduct”, aldus verkeersdeskundige Ruud Hornmann aan Omroep Brabant. Ondanks de waarschuwingsborden en rode-witte balken boven de weg, zijn er al talloze vrachtwagens vast komen te zitten. Chauffeurs negeren de borden of zien ze over het hoofd, mogelijk vanwege gewenning aan de gebruikelijke hoogtes van viaducten, die meestal vier meter bedragen.

Er lijkt geen eenvoudige oplossing te zijn voor dit probleem, volgens Hornmann. Het verhogen van het viaduct is te kostbaar en het verlagen van de weg zou de fundering aantasten. Het laatste vergelijkbare ongeluk vond plaats eind december vorig jaar, waarbij een vrachtwagen een harde klap veroorzaakte en een deel van de stenen rand van het viaduct afbrokkelde. De chauffeur moest destijds naar het ziekenhuis worden gebracht.

In 2020 werd er een waarschuwingsbord met lichtgevende letters geplaatst voor het viaduct, met de tekst: “LET OP!! MAXIMALE HOOGTE 3,6 METER”. Echter, zelfs dit had niet het gewenste effect.

Foto’s: FPMB / Erik Haverhals