Twee aanhoudingen voor schietincident op 15-jarige jongen

Twee aanhoudingen voor schietincident op 15-jarige jongen

Geplaatst op 19 maart 2024, om 14:25 uur

DEN BOSCH – Donderdagavond werd een 15-jarige jongen neergeschoten op de Van Grobbendoncklaan, nabij het Prins Hendrikpark in Den Bosch. Hij liep daarbij ernstige verwondingen op. De recherche heeft in de afgelopen dagen twee mannen gearresteerd die mogelijk betrokken waren bij dit geweldsincident. Beiden zijn in hechtenis genomen.

Een 26-jarige inwoner van Den Bosch werd al op zondag thuis gearresteerd, terwijl zijn 24-jarige medeverdachte, eveneens afkomstig uit Den Bosch, op dinsdagochtend in zijn woning werd aangehouden. Bij huiszoekingen in beide woningen werd vermoedelijk een vuurwapen aangetroffen, dat nu veiliggesteld is voor verdere onderzoek naar sporen. Hoewel het schietincident voorafging aan een afspraak, blijft de exacte aanleiding van de schietpartij nog onderwerp van onderzoek. De verdachten zullen gedurende het onderzoek nader worden ondervraagd over hun rol in deze zaak. Gelukkig is het slachtoffer inmiddels aan het herstellen.

De jongen werd die avond zwaargewond aangetroffen in de buurt van de Ophoviuslaan, nadat hij was neergeschoten. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Direct na het incident startte de politie een onderzoek om de identiteit van de twee verdachten vast te stellen.

Foto’s: Bart Meesters