Opnieuw granaat aangetroffen in de Efteling, Droomvlucht tijdelijk dicht

Opnieuw granaat aangetroffen in de Efteling, Droomvlucht tijdelijk dicht

Geplaatst op 17 maart 2024, om 13:17 uur

KAATSHEUVEL – Opnieuw is er in de Efteling een oude granaat aangetroffen, vermoedelijk achtergelaten uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Een soortgelijke vondst werd ook vorige week gedaan tijdens werkzaamheden nabij de attractie van Doornroosje in het Sprookjesbos. Medewerkers stuitten vandaag op een granaat in de omgeving van het Raveleijn kantoor, een gebied dat normaal niet toegankelijk is voor bezoekers meldt de website Looopings .

Als voorzorgsmaatregel werd de attractie Droomvlucht, die naast het kantoorgebouw is gesitueerd, rond 11.30 uur tijdelijk gesloten. Eveneens werd het personeelsparkeerterrein afgesloten. De paardenshow Raveleijn, die in de winter een pauze inlast en gebruikelijk plaatsvindt in een openluchtarena naast het kantoor, is momenteel niet in bedrijf. Na inspectie van het gevonden voorwerp door een expert, verklaarde een woordvoerder van de Efteling dat het om een kleine, ongevaarlijke granaat gaat. “Er is vastgesteld dat er geen gevaar is, waardoor alle faciliteiten weer geopend kunnen worden”, zei de voorlichter. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zal het object morgen komen verwijderen.