Minderjarige jongen op straat in zijn borst geschoten

Minderjarige jongen op straat in zijn borst geschoten

Geplaatst op 15 maart 2024, om 08:32 uur

DEN BOSCH – Een minderjarige jongen is donderdagavond beschoten op de kruising van de Van Grobbendoncklaan en de Ophoviuslaan in Den Bosch. Hij raakte hierbij gewond bij zijn borst en is naar het ziekenhuis gebracht. De schutter ging er vandoor.

De jongen werd naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht en wordt uit voorzorg bewaakt. Zijn situatie is stabiel. Hij wil verder niets kwijt over wat er precies is gebeurd.

De politie doet ter plaatse onderzoek naar sporen en zoekt in de buurt naar mensen die informatie hebben over de schietpartij. Ook kwamen er twee speurhonden naar de locatie, waarvan een explosievenhond. Door deze hond hoopt de politie het wapen te vinden, mocht dit gedumpt zijn. Ook wordt er forensisch onderzoek gedaan.

De politie heeft een jas en een tas gevonden, maar of deze van een van de twee betrokkenen zijn, is niet duidelijk. Een groot deel van het Prins Hendrikpark is afgezet.

Foto’s: Bart Meesters