Schuur en woonhuis gaan verloren bij grote brand

Schuur en woonhuis gaan verloren bij grote brand

Geplaatst op 14 maart 2024, om 19:30 uur

WERKENDAM – In Werkendam is donderdagmiddag een brand uitgebroken in een schuur aan de Bruine Kilweg, rond 14.30 uur. De brand leidde tot de volledige verwoesting van zowel de schuur als het naastgelegen woonhuis.

Kort na het ontstaan van de brand in de schuur, met afmetingen van ongeveer 50 bij 100 meter, classificeerde de brandweer het incident als een ‘grote brand’. Er werden inspanningen geleverd om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een aangrenzende schuur, waarbij de brandweerlieden nog geruime tijd ter plaatse bleven voor het blussen. Om 17.10 uur werd gemeld dat de brand onder controle was.

De rook van de brand was in de verre omtrek zichtbaar. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseerde mensen die hinder ondervonden van de rook om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Op het dak van de schuur bevonden zich veel zonnepanelen, waarvan het afval beperkt verspreid leek rond de locatie. Voornamelijk in nabijgelegen weilanden werd afval, zoals stukjes folie van de zonnepanelen, aangetroffen.

Men wordt geadviseerd om afval van zonnepanelen in de tuin of directe omgeving zelf op te ruimen, bij voorkeur met het dragen van handschoenen.

Foto’s: Erik Haverhals