Verdacht pakketje blijk lege rugzak op treinstation Den Bosch

Verdacht pakketje blijk lege rugzak op treinstation Den Bosch

Geplaatst op 13 maart 2024, om 09:01 uur

DEN BOSCH – In Den Bosch werd woensdagochtend een gedeelte van het treinstation tijdelijk gesloten na de ontdekking van een verdacht pakket. Uiteindelijk bleek het om loos alarm te gaan: de onderzochte rugzak was leeg.

Rond 08.40 uur werden treinreizigers geëvacueerd en de perrons ontruimd als reactie op de vondst. Door dit incident was er een onderbreking in het treinverkeer naar Eindhoven, terwijl de diensten naar Utrecht en Tilburg vanaf andere perrons wel doorgang vonden. Aan de achterzijde van het station werd de toegang afgezet met lint. Twee politieagenten wezen de mensen de weg, en adviseerden om via een nabijgelegen tunnel te lopen.

De verantwoordelijke officier meldde aan Brabants Dagblad dat de zwarte rugzak nabij spoor 6 werd aangetroffen. “We hebben de tas zorgvuldig geopend en vastgesteld dat er niets verdachts in aanwezig was,” verklaarde hij. Hij voegde toe dat er ongeveer 15 politieagenten betrokken waren bij de operatie. Het station werd rond 09.10 uur weer volledig opengesteld.

Foto’s: Bart Meesters