Snelweg A2 dicht en gebied ontruimd na dreiging op breuk gasleiding

Snelweg A2 dicht en gebied ontruimd na dreiging op breuk gasleiding

Geplaatst op 13 maart 2024, om 13:02 uur

EINDHOVEN – In Eindhoven, nabij de High Tech Campus op de Professor Holstlaan, is er een risico dat een gasleiding barst door een grondverzakking. Als voorzorgsmaatregel zijn hulpdiensten ter plaatse en wordt een NL Alert uitgezonden naar omwonenden. Hoewel er momenteel geen gaslek is, wordt er uit voorzorg een gebied van 200 meter rond de leiding afgezet, wat ook de sluiting van de A2 inhoudt.

Politie- en Rijkswaterstaatvoertuigen blokkeren de weg omdat het risico te groot is om te wachten op standaard wegafzettingen. De N2 is al afgesloten tussen knooppunt Leenderheide en De Hogt, een groot deel van de High Tech Campus is gesloten, en een nabijgelegen golfclub is ontruimd. Dit is te wijten aan een verzakking onder een 30 centimeter dikke hogedrukleiding, die mogelijk door lekkage is veroorzaakt, waardoor een deel van de leiding onondersteund is en doorbuigt.

Foto’s: Dave Henriks