Opnieuw arrestatie in onderzoek naar aanslag op woning

Opnieuw arrestatie in onderzoek naar aanslag op woning

Geplaatst op 13 maart 2024, om 16:39 uur

THOLEN – Vandaag is een 24-jarige man uit Tholen aangehouden in het onderzoek naar de aanslag op een woning aan het Slachtveld in Tholen op woensdagnacht 27 september 2023. Gisteren, dinsdag 12 maart 2024, werden al drie verdachten aangehouden, namelijk een 27-jarige man uit Stavenisse en twee vrouwen uit Tholen (43 en 45 jaar).

Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht toonde in de uitzending van dinsdag 10 oktober 2023 beelden van een personenauto van het merk Renault Clio die kort na de explosie vanaf het Slachtveld via het Bastion over de Ten Ankerweg in Tholen wegreed. Uit het onderzoek bleek namelijk dat hierin mogelijk de dader(s) zat(en) die kort daarvoor verantwoordelijk waren voor de explosie. Ook werd de kijkers gevraagd of zij informatie hadden over het mogelijke motief.

Op dinsdag 19 december 2023 besteedde het opsporingsprogramma opnieuw aandacht aan deze zaak. De kijkers zagen beelden van de dader die het explosief plaatste. Ook riep het programma de twee mensen op zich bij de politie te melden die vijf uur eerder, dus op dinsdag 26 september 2023 rond 21.00 uur langs de later getroffen woning liepen.

Aanhoudingen

Dinsdag 12 maart 2024, zijn in opdracht van de officier van justitie drie verdachten aangehouden. De 27-jarige man uit Stavenisse wordt ervan verdacht het explosief te hebben aangestoken. De politie verdenkt de twee vrouwen uit Tholen (43 en 45 jaar) van het besturen van de vluchtauto’s, waaronder de in de uitzending van Opsporing Verzocht getoonde Renault Clio.

Nog een arrestatie
Vanmorgen werd een 24-jarige man uit Tholen aangehouden. Hierna volgde een doorzoeking van zijn woning. Daarbij zijn restanten van een hennepkwekerij en lachgas-cilinders aangetroffen. Gelijktijdig zijn agenten een woning in Sluis binnengegaan om een 31-jarige man te arresteren. Hij werd echter thuis niet aangetroffen. Wel is de woning doorzocht. De politie is nog op zoek naar hem. De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de explosie.