Burgemeester voor tweede keer bedreigd , politie doet onderzoek

Burgemeester voor tweede keer bedreigd , politie doet onderzoek

Geplaatst op 9 maart 2024, om 21:25 uur

BEEKDAELEN – De burgemeester van Beekdaelen heeft zaterdagmorgen een bedreiging ontvangen. De politie onderzoekt de zaak. Het was de tweede bedreiging in korte tijd.

Medio februari ontving de burgemeester een eerste dreigement. De politie is daarop gestart met een onderzoek. Dat heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte. De politie onderzoekt of beide bedreigingen al dan niet met elkaar te maken hebben.

De bedreiging van een burgemeester raakt op de eerste plaats de burgemeester en zijn gezin en heeft daarnaast ook effect op de betrokken gemeente en de rest van de samenleving. Dergelijke bedreigingen worden niet getolereerd en daarom met prioriteit door de politie en het Openbaar Ministerie opgepakt.