Arrestatieteam zoekt wapens bij motorclub, maar stuit op kinderfeestje

Arrestatieteam zoekt wapens bij motorclub, maar stuit op kinderfeestje

Geplaatst op 9 maart 2024, om 13:10 uur

WAALWIJK – Een groep van ongeveer vijftien kinderen keek verbaasd toe hoe een arrestatieteam van de politie hun feestje op vrijdagavond onverwachts verstoorde. Deze gebeurtenis vond plaats in een bedrijfsverzamelgebouw in Waalwijk, georganiseerd door de motorclub Rolleman Holland.

De politie had aanwijzingen dat er mogelijk vuurwapens aanwezig zouden zijn op het feest, wat leidde tot hun interventie. “Ons doel was om te reageren op informatie over mogelijke vuurwapens, maar bij aankomst bleek het een kinderfeestje te zijn,” legde een politiewoordvoerder uit bij Omroep Brabant.

De politie nam uitgebreid de tijd, ongeveer twee uur, om de leden van de motorclub en de voertuigen van de volwassenen die aanwezig waren grondig te controleren. De politie, met een arrestatieteam van ongeveer 14 zwaarbewapende agenten, trof uiteindelijk geen vuurwapens aan in het pand. Echter, tijdens het controleren van de aanwezigen, die ook kleding van de motorclub droegen, ontdekten ze kleine hoeveelheden harddrugs bij enkele volwassenen. Ondanks deze vondst leidde dit niet tot arrestaties. “Het betrof kleine hoeveelheden voor persoonlijk gebruik. De betrokkenen stonden hun drugs vrijwillig af,” verklaarde de politiewoordvoerder bij Omroep Brabant. Ook werd er een boksbeugel aangetroffen.

Na afronding van de controles mochten de feestgangers het pand verlaten. De volgende ochtend hing de gemeente een aankondiging op het pand waarin stond dat het gesloten werd vanwege de gevonden drugs.

Foto’s: Erik Haverhals/FPMB