Man opgepakt voor verkopen drugs aan minderjarigen

Man opgepakt voor verkopen drugs aan minderjarigen

Geplaatst op 8 maart 2024, om 11:07 uur

VEENENDAAL – Woensdag 28 februari arresteerde de politie een 29-jarige man uit Veenendaal op verdenking van het handelen in drugs, onder andere aan minderjarigen. De politie kwam de vermoedelijke dealer op het spoor dankzij meldingen over overlast, en door anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem.

Onderzoek na anonieme melding
De politie kwam de verdachte op het spoor door diverse meldingen over overlast en anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem. De man zou (soft)drugs verkopen vanuit zijn huis, onder andere aan minderjarigen. Hij zou de middelen aanbieden via social mediakanalen. Daarop stelde de politie een onderzoek in.

Aanhoudingen
De man werd woensdag 28 februari bij zijn huis geobserveerd. Daar werd meermaals ‘dealgedrag’ waargenomen, zoals het hebben van korte contactmomenten met jonge afnemers van drugs. Drie afnemers van drugs zijn aangehouden nadat zij contact hadden met de man: twee jonge vrouwen van 17 en 18 jaar en een jonge man van 17 jaar, zij hadden allen softdrugs op zak. Ook de man werd aangehouden die vermoedelijk vanuit zijn huis de drugs verstrekte. Dit is een 29-jarige man uit Veenendaal. In zijn huis werd softdrugs gevonden en diverse attributen die gebruikt kunnen worden voor het handelen in drugs.

Zorgmeldingen
Voor de minderjarige afnemers en de kinderen van de vermoedelijke drugsdealer zijn zorgmeldingen aangemaakt. Door het OM is bepaald dat de jongeren niet worden vervolgd, maar hen wordt zorgbegeleiding aangeboden door de juiste instanties.