OM vervolgt twee mannen voor mishandeling agent na FC Volendam-NEC

OM vervolgt twee mannen voor mishandeling agent na FC Volendam-NEC

Geplaatst op 7 maart 2024, om 09:05 uur

VOLENDAM – Het Openbaar Ministerie vervolgt twee mannen van 20 jaar uit Landsmeer voor de mishandeling van een agent na hun bezoek aan de wedstrijd tussen FC Volendam en NEC op vrijdag 1 maart. Beide mannen zitten vast.

Het incident vond omstreeks 21.45 uur plaats in de Meidoornstraat, nabij het stadion van FC Volendam. Agenten waren daar getuigen van een conflict in een groep van ongeveer twintig personen, waarbij onder meer een vuistslag werd uitgedeeld. Omdat een persoon bewusteloos op de grond bleef liggen, voelden de agenten zich genoodzaakt onmiddellijk op te treden om verdere escalatie te voorkomen. Eén van hen ontving daarna zelf klappen. Hij werd van achteren en van voren geslagen en liep hierbij stevige verwondingen op in zijn gezicht.

Op basis van onder meer getuigenverklaringen en camerabeelden konden de twee 20-jarige mannen uit Landsmeer als verdachten worden aangemerkt. Een van hen werd op heterdaad aangehouden, de ander later in het weekend. Beiden zijn maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die besloot hun voorarrest met veertien dagen te verlengen. Het tweetal moet op woensdag 13 maart voor de politierechter verschijnen.