Man (18) zwaargewond na achtervolging met politie

Man (18) zwaargewond na achtervolging met politie

Geplaatst op 7 maart 2024, om 16:58 uur

AMSTERDAM- Een 18-jarige man uit Amsterdam is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart 2024 zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval op de Pieter Calandlaan.

De man reed op een motorscooter en kwam ter hoogte van de kruising met de Willem Heselaarstraat in aanrijding met een auto. Tot vlak voor de aanrijding werd de motorscooter achtervolgd door politieagenten, tijdens het ongeval zelf was die achtervolging gestaakt. Hoe de aanrijding precies heeft plaatsgevonden, wordt onderzocht.

Rond 02.00 uur die zaterdagnacht zag een politieagent op de Osdorper Ban een motorscooter met hoge snelheid rijden. De motorscooter voerde geen verlichting en de bestuurder droeg ook geen helm maar een bivakmuts. Hierop besloot de agent de motorscooter te achtervolgen en zag toen dat er tevens geen kentekenplaat op het voertuig aanwezig was. Zodra de bestuurder doorhad dat er een politieauto achter hem aanreed, voerde hij de rijsnelheid verder op.

Een andere agent sloot aan in de achtervolging, maar beide agenten moesten deze al snel staken in verband met een te grote gevaarzetting. Na het staken van de achtervolging verloren ze de motorscooter uit het oog. Kort daarna was een harde klap te horen: de motorscooter bleek op de kruising van de Pieter Calandlaan en de Willem Heselaarstraat in aanrijding te zijn gekomen met een auto.

De bestuurder van de scooter raakte hierbij ernstig gewond en moest met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar bevindt de 18-jarige Amsterdammer zich nog steeds in zorgwekkende toestand.

De bestuurder van de betrokken auto liep geen lichamelijke verwondingen op bij het ongeval.