Persoon doodgeschoten op parkeerplaats in auto

Persoon doodgeschoten op parkeerplaats in auto

Geplaatst op 6 maart 2024, om 18:19 uur

ZWOLLE – Bij een parkeerplaats tegenover supermarkt Aldi aan de Rijnlaan in Zwolle heeft een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is een dode gevallen, bevestigd door politieagenten ter plaatse. Ook heeft de politie aan een verslaggever van RTV Oost bevestigd dat er een persoon is aangehouden. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig.

De schietpartij vond plaats rond kwart voor vijf. De omgeving rondom de Rijnlaan is ruim afgezet. De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend. Een politiehelikopter hangt in de lucht.

De politie heeft zichtschermen geplaatst om een mogelijk slachtoffer aan het zicht te onttrekken. In één van de auto’s die bij het incident betrokken waren, zijn kogelgaten aangetroffen.

In de omgeving van de locatie waar is geschoten, staan mensen te kijken. Sommigen zijn geëmotioneerd over wat er is gebeurd, waarbij mensen ter plaatse elkaar huilend in de armen vallen. Mogelijk hebben meerdere mensen de schietpartij gezien.

Foto’s: Persbureau Heitink