Granaat gevonden bij Doornroosje in Efteling

Granaat gevonden bij Doornroosje in Efteling

Geplaatst op 6 maart 2024, om 13:39 uur

KAATSHEUVEL – Tijdens grootschalig onderhoud rondom het kasteel van de sprookjesprinses in de Efteling is woensdagochtend een granaat uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. De vondst deed zich voor tijdens bestratingswerkzaamheden die deel uitmaakten van het lopende verduurzamingsproject bij het kasteel.

Al wekenlang vinden er uitgebreide onderhoudswerkzaamheden plaats bij het betoverende kasteel, maar de ontdekking van het explosief zorgde voor een onverwachte wending. Een woordvoerder van de Efteling meldt aan het Brabants Dagblad dat onmiddellijk de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om het gevaarlijke projectiel veilig te verwijderen.

Delen van het populaire pretpark werden tijdelijk afgesloten om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Attracties zoals Carnaval Festival, de Pagode en Vogel Rok waren gedurende de operatie niet toegankelijk. Gelukkig hebben de bezoekers op geen enkel moment gevaar gelopen.

Volgens de woordvoerder komt het vaker voor dat overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog worden gevonden in de Efteling, wat wordt toegeschreven aan de historische ligging van het park. In 2017 werd eerder al een granaat ontdekt tijdens werkzaamheden rondom Aquanura, waardoor destijds een voorstelling in het Efteling-theater moest worden geannuleerd.