UPDATE: Spoorloos gezin uit Dodewaard zit mogelijk in Irak

UPDATE: Spoorloos gezin uit Dodewaard zit mogelijk in Irak

Geplaatst op 5 maart 2024, om 16:36 uur

DODEWAARD – Het gezin met drie kinderen dat recentelijk plotseling verdween uit de Westerengstraat in Dodewaard, lijkt zich volgens de politie nu in Irak te bevinden.

De politie heeft aanwijzingen hiervoor verkregen. Een broer van de familie wilde de kinderen een week geleden ophalen bij hun woning, maar ontdekte dat het gezin spoorloos was verdwenen. Niemand wist waar ze naartoe waren gegaan of waarom ze vertrokken waren. Sindsdien onderzoekt een rechercheteam van de politie de verblijfplaats van het gezin.

De politie slaagde erin om telefonisch contact te leggen met het gezin, maar dit leverde niet genoeg informatie op om te concluderen dat er geen sprake was van strafbare feiten. Het blijft onduidelijk of alle gezinsleden vrijwillig zijn vertrokken. Het rechercheteam probeert opnieuw contact te leggen met de man, vrouw en kinderen om meer duidelijkheid te krijgen over de situatie.

Foto: Marco van Deick / Persbureau Heitink