Brandstichting met twee doden: OM eist gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging

Brandstichting met twee doden: OM eist gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging

Geplaatst op 5 maart 2024, om 15:03 uur

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 10 jaar en tbs met dwangverpleging tegen een 38-jarige verdachte van brandstichting in Arnhem, waarbij twee mensen omkwamen.

De verdachte zou na een ruzie brand hebben gesticht in de trapopgang van een woning aan De Wiltstraat. De brand verspreidde zich snel, waardoor de slachtoffers geen kans hadden om te ontsnappen. De brandweer bestempelde het als een “muur van vuur”. Het onderzoek wees uit dat de verdachte vijf minuten voor de brand op camerabeelden te zien was in de straat. Haar veranderende verklaringen en informatie die alleen de dader kon weten, versterkten het vermoeden van opzettelijke brandstichting. De verdachte beweerde later dat één van de slachtoffers de brand had aangestoken, maar deze verklaring werd als ongeloofwaardig beschouwd.

Ondanks verminderde toerekeningsvatbaarheid eiste het OM tbs met dwangverpleging naast de gevangenisstraf om de samenleving te beschermen.

Foto´s: Persbureau Heitink