(Foto’s) Ruim 180 verwaarloosde dieren gedumpt bij asiel

(Foto’s) Ruim 180 verwaarloosde dieren gedumpt bij asiel

Geplaatst op 4 maart 2024, om 16:15 uur

ZWOLLE – Gistermiddag toen de oprichter, van stichting Flappus,  Carl en zijn partner thuiskwamen, deden ze een hartverscheurende ontdekking.

Het erf en het aangrenzende weiland waren overspoeld met gedumpte dieren en er stonden meerdere opengesprongen dozen. Onmiddellijk hebben ze een groep vrijwilligers opgeroepen om te helpen bij het vangen van deze dieren. Urenlang hebben ze gewerkt om hen te redden.

Het bleek te gaan om 96 cavia’s, 21 kippen, 12 hanen en 55 konijnen. Onder hen zijn moeders met baby’s, ongecastreerde mannetjes en vrouwtjes, en talloze zwangere dieren. Allen getekend door schimmel, bijtplekken en ander letsel.

En als alle moeders straks zijn bevallen, zullen we in totaal voor zeker meer dan 400 dieren moeten zorgen. Wie de dieren heeft achtergelaten is nog onduidelijk.